Βασικές αρχές αδυνατίσματος

8 βασικοί κανόνες για να αναγκάσουμε το σώμα μας να αδυνατίζει αυτόματα.

  1. Να πίνετε το νερό που πρέπει, διότι είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για το χάσιμο βάρους , την αποβολή τοξινών και γενικότερα για σωστό μεταβολικό ρυθμό.
  2. Να μετράτε πάντα το λάδι που χρησιμοποιείτε ( το λάδι είναι το πλέον θερμιδογόνο συστατικό )
  3. Να ελέγχετε πάντα και πλήρως τα λιπαρά όπου και αν βρίσκονται ( είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε μια δίαιτα ).
  4. Μακριά από τα κοινά αναψυκτικά ( ένα κουτί κοκα-κολα περιέχει ούτε λίγο ούτε πολύ 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη διαλυμένη ).
  5. Προσοχή στο αλκοόλ δεν σας βοηθά στο χάσιμο περιττού βάρους ( σε ειδικές περιπτώσεις να προτιμάτε λευκό κρασί ).
  6. Προσοχή και στο ψωμί , ειδικά το λευκό είναι καθαρά αλεύρι πλήρως επεξεργασμένο και το μόνο που προσδίδει είναι θερμίδες ( να προτιμάτε το ολικής αλέσεως ή σικάλεως που εκτός των άλλων έχει και φυτικές ίνες άκρως απαραίτητες στη διατροφή μας ).
  7. Η τακτική παρακολούθηση από διαιτολόγο είναι επιβεβλημένη και για την αλλαγή της δίαιτας και ειδικά όταν θα έχετε ξεφύγει από το πρόγραμμα της εβδομάδας ή όταν παρ' όλη την προσπάθεια που κάνετε το επιθυμητό αποτέλεσμα αργεί.
  8. Η αίσθηση της στέρησης είναι ίσως ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους της αποτυχίας μιας προσπάθειας. Η καλή ψυχολογική κατάσταση και η συνεχής επαφή με τον διαιτολόγο είναι σίγουρα ο κυριότερος σύμμαχος...

            Ζιώγας Ιωάννης - Διαιτολόγος

Ετικέτες: δίαιτα,, δίαιτα,diet,, diet,, αδυνατισμα,