Αντιμετωπίστε τον χρόνιο πόνο με βελονισμό

Ο βελονισμός ασκείται εδώ και αιώνες στην Ασία και αποτελεί μια θεραπευτική τεχνική ολιστικής ιατρικής. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, λειτουργεί επηρεάζοντας τη ροή της ενέργειας τσι, μέσω 12 καναλιών ή μεσημβρινών που διατρέχουν κατά μήκος του σώματος. Η ιατρός βελονιστής στην Αγία Παρασκευή Λίνα Παππά-Γεωργίου, μας μιλά για το ρόλο του ιατρικού βελονισμού στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Ο ιατρικός βελονισμός έχει εφαρμογή στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων χρόνιου πόνου όπως η οσφυαλγία, η αυχεναλγία,   ο πόνος στα χέρια, τα πόδια  και τις αρθρώσεις (γόνατα,ώμοι και ισχία). Επίσης, έχει εφαρμογή και  σε άλλες παθήσεις που προκαλούν χρόνιο πόνο και περιλαμβάνουν κεφαλαλγίες, πόνους περιόδου, νεοπλάσματα κτλ.

Ο ιατρικός βελονισμός διενεργείται με την εισαγωγή εξαιρετικά  λεπτών βελόνων στο δέρμα κατά μήκος των μεσημβρινών, σε διαφορετικά σημεία ανάλογα με την προέλευση του πόνου.  Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία και ο ασθενής νιώθει ένα ελαφρύ τσίμπημα κατά την εισαγωγή της βελόνας. Κατά τη διάρκεια του βελονισμού, ο ιατρός μπορεί να περιστρέψει τις βελόνες ελαφρώς ή να εφαρμόσει θερμότητα ή ηλεκτρική διέγερση  (ηλεκτροβελονισμός) για να ενισχύσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Τι θα συμβεί κατά το πρώτο ραντεβού με τον βελονιστή;

Ο βελονιστής θα σας ζητήσει ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και θα προχωρήσει σε έλεγχο  διαφόρων  σημείων του σώματος για να εντοπίσει τυχόν  ευαισθησία. Ο βελονιστής συνήθως εισάγει τέσσερις έως δέκα βελόνες και τις αφήνει στα σημεία για περίπου  30 λεπτά. Οι συνεδρίες που απαιτούνται ποικίλουν ανάλογα με την αιτία του πόνου και την ανταπόκριση του ασθενούς, αλλά ήδη από το πρώτο ραντεβού τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

velonistis pappa lina

Ψάχνετε για τον σωστό βελονιστή

Ο βελονισμός αποτελεί μια ιατρική πράξη. Εφ’όσον έχετε αποφασίσει να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο θεραπείας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν έμπειρο, αποκλειστικά ιατρό βελονιστή. Πρέπει να γνωρίζετε πως για να ασκήσει κάποιος τον βελονισμό πρέπει να είναι πτυχιούχος ιατρός με άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος, και φυσικά να είναι μέλος της ιατρικής εταιρείας βελονισμού και να έχει παρακολουθήσει τα απαιτούμενα σεμινάρια διδασκαλίας του βελονισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε www.velonismos-athina.gr

 

Ετικέτες: βελονισμος