Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τον επίμονο πονοκέφαλο και την ημικρανία!

Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως ταλαιπωρείται από πονοκεφάλους και ημικρανίες, και παρόλο που ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι ήπιος και να διαρκέσει λίγες ώρες, μια ημικρανία είναι μια πιο σοβαρή κατάσταση όπου ο πόνος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και για μέρες.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός;

Ο βελονισμός για πονοκεφάλους είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης στο σώμα. Μετά την εισαγωγή, οι βελόνες διεγείρονται με το χέρι ή ηλεκτρικά για να αυξηθεί η ροή του αίματος.

Δεδομένου ότι οι πονοκέφαλοι επηρεάζουν το κεφάλι, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα σημεία βελονισμού θα βρίσκονται στο κεφάλι και το λαιμό. Αυτό δεν ισχύει για τις ημικρανίες γιατί η χρήση αυτών των σημείων μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση του προβλήματος.

Για το λόγο αυτό, οι έμπειροι ιατροί-βελονιστές αποφεύγουν τα σημεία εισαγωγής στο άνω μέρος του σώματος. Οι βελόνες εισάγονται μόνο σε σημεία στο κάτω μέρος του σώματος. Για να ελαχιστοποιηθεί περαιτέρω η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι, αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με τον ασθενή σε μια θέση κλίσης και όχι ξαπλωμένο.

Μέσω του βελονισμού ρυθμίζεται η ενδο και εξωκρανιακή ροή του αίματος, αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, και μειώνεται η φλεγμονώδης αντίδραση του οργανισμού.

Ο βελονισμός για την πρόληψη της ημικρανίας

Η θεραπεία του βελονισμού για την πρόληψη των πονοκεφάλων βασίζεται στη μείωση του στρες. Οι βελόνες τοποθετούνται σε σημεία εισαγωγής στους βραχίονες και τα κάτω άκρα ώστε να αυξηθεί η ροή του αίματος στους τεταμένους μύες. Ο στόχος είναι να μειωθεί η ένταση στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης. Μέσω της θεραπείας αυτής μειώνεται η συχνότητα εμφάνισης των κρίσεων και ελαττώνεται ή εξαλείφεται ο πόνος.

Ο βελονισμός είναι μια ασφαλής μέθοδος;

Ο βελονισμός είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος θεραπείας όταν εκτελείται από εξουσιοδοτημένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Στην πραγματικότητα, ένα από τα οφέλη του βελονισμού για ημικρανίες και πονοκεφάλους είναι το γεγονός ότι οι ασθενείς δεν βιώνουν τις παρενέργειες - επιπλοκές που σχετίζονται με τη φαρμακευτικές αγωγές.

Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός;

Η θεραπεία βελονισμού για πονοκεφάλους βοηθάει τους ασθενείς να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στον πόνο τους και να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Δεν προορίζεται ως υποκατάστατο της φαρμακευτικής σας θεραπείας, αλλά ως συμπλήρωμα στο θεραπευτικό σας πρόγραμμα οξείας και προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής, παρέχοντας επιπλέον ανακούφιση ανάλογα με τις ανάγκες.  

Για περισσότερες πληροφορίες www.physiatros-velonistis.gr

Ετικέτες: βελονισμος, φυσιατρος, ημικρανιες